Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 984 people
86447 users - nu online: 984 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Aziatische homo’s houden eerste internationale conferentie


door Bureau Redactie in Algemeen , 08 september 2005

This article is also available in English


Op donderdag 7 juli werd in Bangkok de opening gevierd van de allereerste regionale conferentie over de homoseksuele, lesbische en transgender gemeenschappen van Azië. Op deze conferentie hielden geleerden, activisten en kunstenaars zich bezig met een verscheidenheid aan onderwerpen, van discriminatie tot de manier waarop transseksuelen in films worden weergegeven. Meer dan vijfhonderd afgevaardigden bezochten de driedaagse gebeurtenis, en die waren niet alleen uit Oost-Aziatische landen afkomstig, maar ook uit onder andere Israël, Pakistan en de Verenigde Staten.

De organisatoren hadden slechts gerekend op tussen de vijftig en honderd bezoekers. “Homo, lesbo en transgender Azië is aangekomen, het is er en het is echt,” verklaarde Peter A. Jackson, docent Aziatische geschiedenis aan de Nationale Universiteit van Australië en een van de organisatoren.Hij voegde daaraan toe dat de afgelopen jaren steeds meer homoseksuele, lesbische en transgender Aziaten voor het voetlicht zijn getreden met films, bedrijven en niet aan regeringen gebonden organisaties. “Maar ze worden absoluut overal in Azië nog steeds gezien als tweedeklas burgers,” aldus Jackson. De conferentie vond in Bangkok plaats omdat homoseksualiteit en travestie in het conservatief-Boeddhistische Thailand desondanks tamelijk algemeen getolereerde verschijnselen zijn.


De bezoekers van de conferentie hebben zich uitvoerig bezig gehouden met het maatschappelijke stigma dat de Aziatische homogemeenschappen aankleeft, evenals met wettelijke discriminatie en de manier waarop homo’s en transseksuelen in literatuur en films worden afgeschilderd.

Ook poogde men manieren te bedenken waarop wettelijke erkenning van sekseverandering zou kunnen worden bereikt.

foto Peter A. Jackson

“Dit is een uitzonderlijke en historische gebeurtenis,” juichte Josephine Cheun-Juei Ho, een feministe geleerde en hoofd van de Centrum voor de Studie van Seksualiteiten aan de National Central University van Taiwan.

De conferentie werd gezamenlijk georganiseerd door de in Australië gevestigde, niet-gouvernementele organisatie AsiaPacifiQueer Network en het Bureau voor de Studie van Mensenrechten en Maatschappelijke Ontwikkeling van de Mahidol University in Thailand.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Aziatische homo’s houden eerste internationale conferentie

Bureau Redactie, in Algemeen op 10 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media