Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1008 people
86447 users - nu online: 1008 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Fillm News


door Peter van Mokum in Films & boeken , 22 februari 2005

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Achter de schermen

Brad Pitt vindt Matt Damon sexy


Elk jaar kiest het Amerikaanse blad People Magazine “The Sexiest Man Alive.” De gelukkige winnaar krijgt een plaats op de cover van het tijdschrift en natuurlijk de eer. Dit jaar was acteur Jude Law de gelukkige. Daar was Brad Pitt het niet helemaal mee eens. Als het aan deze mooie man had gelegen, stond maatje en collega Matt Damon nu op de cover. Brad Pitt heeft de titel zelf al eens verworven, en gunt nu Matt Damon deze eer ook van harte.


Pitt grapt dat hij samen met George Clooney, die ook een keer vanwege de titel op de cover van het blad heeft gestaan, de jongere Damon gaat coachen. Ze willen een campagne opzetten om Damon wel de meest sexy man van 2005 te maken. Damon zal dan moeten strijden om de titel met onder andere Usher, Johnny Depp en Orlando Bloom.
Bruce Willis wil geld zien

Bruce Willis klaagt de producers van de film Tears of the Sun aan. De acteur, die in de film een luitenant speelt, heeft namelijk bij het maken van de film twee jaar geleden “aanwijsbare verwondingen” opgelopen. De acteur, die tegen de vijftig loopt, beschuldigt de Revolution Studios van nalatigheid nadat hij tegen zijn hoofd was geraakt.

Tijdens een schiet-scène kreeg de wereldberoemde actieheld namelijk een projectiel tegen zijn hoofd, van een apparaat dat de illusie wekt dat er kogels op de grond vallen. Willis claimt dat hij nu nog aan extreme mentale, lichamelijke en emotionele pijn leidt. Hij eist dan ook een schadevergoeding en terugbetaling van de medische kosten. De precieze bedragen zijn niet bekend.
Debuutfilm Theo van Gogh teruggevonden

In de kelder van het huis van Theo van Gogh is een kopie teruggevonden van Luger, zijn debuutfilm uit 1981. De film is lange tijd zoek geweest. Van Gogh had twee kopieën van zijn regiedebuut, maar één daarvan was tijdens een boze bui door een ex in de Brouwersgracht gegooid. De andere kopie was tot voor kort spoorloos. De print van de omstreden film werd door Heleen Hartmans gevonden achter twee verhuisdozen, onderin de gangkast van Van Gogh’s huis aan de Pythagorasstraat in Amsterdam.Het negatief is overigens nog steeds zoek, zodat er nog steeds geen nieuwe print kan worden gemaakt. Producent Dave Schram liet weten dat hij de gevonden kopie van de film zo snel mogelijk wil laten digitaliseren. Theo van Gogh maakte Luger toen hij vierentwintig jaar oud was. Deze film werd als vrouwonvriendelijk gezien en was ook berucht vanwege de scène waarin jonge katjes in een wasmachine worden gestopt.

=====================================

In de bioscoop

Genesis


Een Afrikaanse verteller doet het ontstaan van de wereld uit de doeken, de geboorte van het universum, de vorming van de aarde en het ontstaan van het leven. Zijn verhaal wordt geïllustreerd aan de hand van adembenemende close-ups van prachtige flora en fauna over de oorsprong van het leven: een kraaghagedis, een onafscheidelijk papegaaienkoppel, de geboorte van een struisvogel en de paringsdans van zeepaardjes, opgenomen in IJsland, Madagascar, Polynesië en Frankrijk.De Franse documentaire Genesis werd gemaakt door Claude Nuridsany en Marie Perennou, die eerder het veelgeprezen Microcosmos: Le peuple de l'Herbe brachten, over de verborgen wereld van de insecten. Ook Genesis zit vol met prachtige beelden. Beide regisseurs studeerden biologie aan de universiteit in Parijs. Hun wetenschappelijke carrière gaven zij op om hun passie voor de natuur met de wereld te kunnen delen door foto's, artikelen en films. Genesis werd op het Film Festival van Montreal genomineerd voor de Grand Prix des Amériques.


Exorcist: The Beginning

Tijdens de nasleep van de Tweede Wereldoorlog komt Lancaster Merrin terecht in de afgelegen Turkana-regio in Kenia, Afrika. Nog steeds heeft hij last van herinneringen aan de oorlog, en daarom heeft Merrin een tijd verlof kunnen regelen van zijn werk als priester in zijn vaderland Nederland. In Turkana leidt hij een archeologische opgraving van een mysterieuze, Byzantijnse kerk die nog in dezelfde, perfecte staat blijkt te zijn als op de dag dat het gebouw werd voltooid.

Direct onder de kerk ontdekt Merrin een nog veel oudere graftombe. Dan komt hij oog in oog te staan met een onvoorstelbaar Kwaad, dat op het punt staat uit te breken.Exorcist: The Beginning leek na flink wat problemen (veel re-shoots, wisselingen van regisseur en de uiteindelijke regisseur Harlin raakte gewond tijdens opnames in Rome) zelf het slachtoffer van een vloek te zijn geworden, maar kwam uiteindelijk toch af.

Regisseur Renny Harlin (Deep Blue Sea) gaat net als in Mindhunters opnieuw de spannende kant op met dit derde vervolg op The Exorcist. De hoofdrol is voor Stellan Skarsgård (Breaking the Waves, Good Will Hunting) als Father Merrin, die in het origineel gespeeld werd door Max von Sydow. Ook de Nederlandse acteur Antonie Kamerling heeft een kleine rol als een zekere Kessler.


House of Flying Daggers (Shi mian mai fu)

China in de negende eeuw na Christus. De soldaten Jin (Takeshi Kaneshiro) en Leo (Andy Lau) krijgen de opdracht om de leider van het "House of Flying Daggers," een revolutionaire groepering, op te sporen. Leo denkt dat Mei (Zhang Ziyi), een mooie blinde danseres, de dochter van deze leider is. Om haar vertrouwen te winnen gaat Jin undercover.

Hij doet zich voor als een sympathisant voor hun zaak. Samen vertrekken ze naar het hoofdkwartier van het "House of Flying Daggers." Wat echter niemand kon voorzien is dat Mei en Jin onderweg verliefd op elkaar worden. Wanneer Jin dan om Mei te beschermen zijn eigen soldaten moet vermoorden en Mei wordt opgedragen Jin te vermoorden, staan ze door hun verdeelde loyaliteiten voor een zwaar dilemma.Na de spectaculaire Chinese martial arts film Hero lijkt regisseur Zhang Yimou een nieuwe weg ingeslagen te zijn. House of Flying Daggers is opnieuw een oogstrelende film vol visueel spektakel, drama en overweldigende vechtscènes.

Hoofdrolspeler Andy Lau is bekend uit de Infernal Affairs-trilogie. Zhang Ziyi, die de rol van Moon speelde in Hero, is verder bekend uit Crouching Tiger, Hidden Dragon. De wire-fu - de vechttechniek waarbij acteurs aan kabels hangen - werd gechoreografeerd door Ching Siu-Tung. House of Flying Daggers kreeg veel lof tijdens de filmfestivals van Cannes en Toronto in 2004.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

Fillm News

Peter van Mokum, in Films & boeken op 25 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN FILMS & BOEKENIN NUMMER 161


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media