Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 987 people
86447 users - nu online: 987 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
DVD News - O Fantasmo Geobsedeerd door een motorrijder


door Henk Harskamp , 12 februari 2005

This article is also available in English


O Fantasma is wellicht shockerend voor sommigen maar een zéér erotisch geladen film. De doorbraak voor regisseur Rodrigues? Eerder maakte hij twee documentaires en twee korte films. O Fantasma is een film over dierlijke lust. Sergio (prachtige rol van Ricardo Meneses) is een vuilnisophaler in Lissabon. Zijn grote (en enige) vriend is zijn hond Lorde. Er is een vrouwelijke collega die hem wel ziet zieten (wie niet?), maar Sergio geeft de voorkeur aan anonieme seksavontuurtjes met mannen (onder andere op een openbaar toilet en door aanranding van een vastgebonden politieagent).

Totdat hij geobsedeerd raakt door een motorrijder. Op een nacht doorzoekt hij diens vuilniszak en vindt een versleten zwembroek, die hij uitgebreid besnuffelt en thuis aantrekt. Hij begint de man te stalken, achtervolgt hem naar het zwembad, breekt bij hem in, en pist over z'n bed heen. In een douchescène, waarbij hij de zwembroek van de motorrijder draagt, probeert hij zichzelf tijdens het masturberen te wurgen met de metalen doucheslang. Na afloop zijn de striemen duidelijk zichtbaar.Deze film wordt het beste begrepen als we de dierlijke lusten van de mens erkennen. Sergio ruikt, likt en gromt als een hond.
Op het einde dreigt de film surrealistisch te worden wanneer hij zich in een latex outfit hijst en uiteindelijk op de verlaten vlakte van de vuilnisbelt belandt.Als je deze film eenmaal hebt gezien vergeet je hem niet snel. Plaats voor dialoog is er amper, de film moet het hebben van de visuele beelden. De rol van Sergio wordt zeer overtuigend gespeeld door de (toen) zeventien-jarige Ricardo Meneses. (De regisseur heeft bijna een jaar gezocht naar iemand die de rol van Sergio zou kunnen spelen.) Als extra staat op deze dvd het intake-gesprek met deze (onervaren) acteur, waarin hij onder andere openlijk vertelt over z'n eigen homoseksuele ervaringen in z'n vroege jeugd.
Inmiddels woont hij samen met een vriendin. (Helaas, heren.)De film heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar het vorige en toekomstige werk van regisseur Rodrigues. Momenteel werkt hij aan een nieuwe film, Odete, die in 2005 in premiere moet gaan.
O Fantasma is met diverse awards onderscheiden en zeer de moeite waard!


O Fantasma (2000)
regie: Joao Pedro Rodrigues
Vanaf 6 januari te koop bij Cinemien
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN HENK HARSKAMPMEEST GELEZEN VAN HENK HARSKAMP

DVD News - O Fantasmo Geobsedeerd door een motorrijder

Henk Harskamp, in op 15 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN IN NUMMER 161


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media