Back to Top
Dinsdag 10 Dec
86388 users - nu online: 1362 people
86388 users - nu online: 1362 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Geen rechtszaak tegen biseksuele Alexander de Grote


door Bureau Redactie in Algemeen , 31 januari 2005

This article is also available in English


Een groep van vijfentwintig Griekse advocaten is boos op regisseur Oliver Stone omdat hij Alexander de Grote als biseksueel heeft geportretteerd. In Stone’s film heeft Alexander een intieme relatie met een jeugdvriend, maar volgens de advocaten is er geen enkel bewijs dat hij ooit mannelijke minnaars heeft gehad. Ze wilden dan ook met een rechtszaak afdwingen dat de film zou worden vooraf gegaan door de mededeling dat die niet historisch acuraat is.

Begin december lieten ze, na een speciale voorvertoning, echter weten af te zien van juridische stappen. Giannis Varnakas, woordvoerder van de verontruste Grieken, zei: “Er is een kus die op veel manieren kan worden uitgelegd, maar we hebben het ergste ontweken. Gelukkig is het niet wat we hadden gevreesd. De mensen kunnen de film gaan zien.”De Griekse distributeur meende bij monde van marketing manager Serafim Mavromatis dat kunst niet gecensureerd behoort te worden: “Films zijn kunst en Stone heeft een speelfilm gemaakt - geen historische documentaire.” Volgens hem schaadt de film op geen enkele wijze het beeld van Alexander, die bovendien 2300 jaar geleden leefde toen de normen en waarden geheel anders waren.

Hoewel de advocaten beweren dat hun bezwaren niet tegen homo’s zijn gericht, vonden veel homorechtenactivisten hun actie een duidelijk geval van homofobie vermomd als een zoektocht naar de historische waarheid.

GERELATEERDMEER VAN BUREAU REDACTIEMEEST GELEZEN VAN BUREAU REDACTIE

Geen rechtszaak tegen biseksuele Alexander de Grote

Bureau Redactie, in Algemeen op 04 februari 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 161

In het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media